Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, со сопругата и двајца службеници од Полициската управа кои го обезбедуваат зимскиот одмор го поминал во луксузниот хотел „Grand Hotel des Bains Kempinski“ во монденското швајцарско одморалиште Св. Мориц.

Во овој хотел апартманите почнуваат од 2.500 евра за ноќ до над 13.000 евра за претседателскиот апартман.

Хотелот нуди и „резиденции“ кои почнуваат од 5.000 евра за ноќ, а најскапата е 20.000 евра. .

Во имотниот лист на Ѓукановиќ  пријавената е плата од околу 2.200 евра месечно.