Играчот за врска Ариен Робен го забележа својот прв официјален натпревар за Гронинген по продолжи својата кариера. Сепак, Робен нема по добро да го памти овој натпревар, бидејќи се повреди во 30. минута.

Натпреварот заврши со победа на ПСВ со резултат 3:1.

Триесет и шестгодишниот Робен, последен пат играше во Ередивизие во 2004 година како фудбалер на ПСВ, од каде се пресели во Челси