Една од најблиските соработнички на Мило Ѓукановиќ реши да ја напушти неговата партија и да прејде во редовите на опозицијата. Милица Дејановиќ Џуришиќ со години важеше за човек од доверба на Мило и која ги знаеше сите некови валкани бизниси.

Тој пак ја наградуваше со високи функции како шеф на мисија при ОН.
Мило сега стравува дека Милица ќе го оддаде кај опозцијата и ќе придонесе ДПС што побрзо да си замине од власт.