Претседателот на Црна Гора планира да воведе вонредна состојба откако неговата партија ги изгуби парламентарните избори, пишува „Курир.рс“.

Според весникот, намерата е да се искористи корона вирусот и фактот дека во Црна Гора има се поголем број на заразени.

Периодот на вонредна состојба Ѓукановиќ планира да го искористи да „купи“ барем еден пратеник кој му е неопходен повторно да формира влада.