Жарко Поповиќ Поп, поранешен началник на Одделот за крвни деликти, откри кој ги продал рутите на премиерот Зоран Ѓинѓиќ и неговото обезбедување и за колку пари. з

– Кога почна акцијата Сабја, јас лично уапсив човек од Шестата Управа за државна безбедност Бранко Безаровиќ кој ги продаде рутите на придружбата на Зоран Ѓинѓиќ за 40.000 евра. Работел на тоа место бидејќи ДБ го планирал потегот на премиерот-објасни Поп.

ДБ ги планира своите рути во договор со обезбедувањето на Ѓинѓиќ. Бугзи му пришол на Безаровиќ, му понудил комбинација. Тој се сретнал со Безаровиќ во Ступица и му понудил 40.000 евра за да му ја даде рутата на движење на премиерот Ѓинѓиќ во одреден ден. Тој се согласи на тоа. Првата исплата ја добил на денот на атентатот. Присутни беа браќата Симовиќ, Нино Константиновиќ и Багзи – рече Поповиќ.