Рускиот патријарх Кирил реши да открие една тајна што ја чувал за себе од 1999 година а се однесува на НАТО бомбардирањето на Србија.

 Тогаш бев во Белград и со свои очи ги видов овие бомбашки напади. Останав во хотел кој беше над центарот на градот и можев да видам се од терасата на хотелот. Никогаш нема да го заборавам чувството на чудење, кога гледате како ракети летаат, паѓаат врз мирен град, експлодираат и почнува пожар“, рече патријархот.