На ден пред исчезнувањето и на денот на исчезнувањето на Данка,  нејзината мајка избришала многу пораки и повици од мобилниот телефон.

Вештачењето на мобилниот телефон на Ивана Илиќ покажало дека се избришани многу пораки и податоци за повици, пишува „Информер“.

 

– На ден пред исчезнувањето и на денот на исчезнувањето на Данка Илиќ, многу пораки и повици се избришани од телефонот. Ова го утврдиле инспекторите за високотехнолошки криминал. Пораките и повиците може да се избришат од телефонот, но  остануваат во базата на податоци –

Пред исчезнувањето на Данка Илиќ, мајката три пати го фотографирала детето од различни агли а и самата постирала слики на Фејсбук.