За случајот „Скај“, кој се води во Вишиот суд во Подгорица, издадена е наредба за распишување потерница по водачот на „Кавачкиот клан“ Радој Звичер и полицаецот Љубо Миловиќ.

Од осумте лица опфатени во истрагата, шест се сметаат за лица кои се недостапни за надлежните органи на Црна Гора и кои се во бегство. Станува збор за Радој Звицер, Душко Рогановиќ, Љуб Миловиќ, Радој Живковиќ, Никола Спасојевиќ и Милан Вујотиќ.