Во соседството, поточно во Копаоник во Србија, утрово падна првиот снег откако претходно на ова зимско туристичко место во текот на ноќта врнеше дожд.

На Копаоник има вистинска снежна идила, а локалните жители споделија и фотографии на социјалните мрежи.

Во Македонија пак, прв снег се очекува во почетокот на декември во Маврово.