Новак Ѓоковиќ е најдобриот тенисер на сите времиња, кој заработил најмногу пари од турнирите во историјата на белиот спорт откако дебитираше во 2003 година. Но, Ѓоковиќ не е првиот рекет на Србија туку тоа е лидерот на српската опозиција Драган Ѓилас.

Во изминатите две децении, завршувајќи во јуни 2023 година, Ѓоковиќ заработил околу 510 милиони евра – од турнири, спонзорства, бонуси, премии. Од друга страна, лидерот на Партијата за слобода и правда, Драган Ѓилас, призна дека додека бил на власт, а државата била во тешка економска состојба, инкасирал 619 милиони евра. И тоа го направил за половина од времето на Ѓоковиќ