Претседателот на Србија Александар Вучиќ вели дека се точни зборовите на Саша Јанковиќ дека амбасадорите предвидувале оти тој ќе умре од срце.Тој праша и зошто амбасадорите би сакале тој да биде жив и на власт.

Зарем мислите дека е нивен интерес да бидам на власт. Зошто јас да сум во нивен интерес ако Србија напредува побрзо од другите. Ја не мислам дека сакале да ме убијат, туку само некој им го доставувал мојот кардиовасуларен картон. Но, не е страшно да се умре, сите ќе умреме еден ден.

Но порашениот припадник на УДБА, Божидар Спасиќ, тврди дека ако претедателот не умре од срце се планирало да му се стави капка отров во јадењето.

Тоа би било направено од блиска личност до него. Би изгледало како инфаркт а не како убиство-предупредува Спасиќ.