Заштитениот сведок Бојан Хрватин раскажа со какви методи се служеле Веља невоља и соработниците при киднапирањето и мачењето на жртвите.Тој вели дека сите имале полициски униформи, значки и Мотороли но оти не знае дали тоа биле украдени или биле обезбедени од полицајците.

Бојан на полицијата до детели и опишал како е убиен Горан Величковиќ Гокси во август минатата година кои подоцна беше пронајден искасапен на делови