Милорад Улемек Легија денеска  сведочеше пред Специјалниот суд во постапката за убиството на новинарот Славко Ќурувија.Тој беше донесен во судница во сив затворски костим.

Тој издржува максимална казна од 40 години затвор во посебен дел на Забела.

Судијата: Знаете ли нешто за убиството?

Улемек: Немам што да додадам или одземам од она што го сведочев минатиот пат, немам што да додадам. Немам директни информации за убиството на Славко Ќурувија.

Судијата: Стоите на се?

Легија: Немам што да додадам или одземам, како што кажав.

Судија: Дали се сретнавте вие ​​и Радомир Марковиќ, дали ви предложи да ликвидирате лице кое ја загрозува државната безбедност?

Улемек: Сето ова веќе го кажав, не ја гледам целта на ова испрашување.

Судија: Дали од него дознавте дека „оние од Радоње кои веќе ја убиле Ќурувија“ биле ангажирани како навигатори на акција за апсење?

Улемек: Останувам на се што кажав на последното судење.

Обвинителот: Дали постојат околности дека неговата и безбедноста на неговото семејство се загрозени?

Судија: Дали ви биле упатени закани и дали влијаеле на вашите одговори?

Легија: Не, не влијаеја. Тие беа пред моето сведочење во 2016 година.