Црногорското Специјално обвинителство поднесе обвинителен акт против Петар Мујовиќ (23) од Никшиќ поради сомнение дека како член на кавачкиот клан на чело со Радоје Звичер се согласил да го убие водачот на спротивставениот Шкаљарски клан Јован Вукотиќ.

Како што пренесува весникот „Побједа“ дешифрираната „скај“ комуникација откри дека Мујовиќ па наредбаЗвицер и Слободан Кашчелан Вукотиќ на 31 јули 2020 година во Бар, требало да го убие Вукотиќ на погребот на неговиот кум и водач на групата Бар, Алан Кожар, кој беше ликвидиран седум дена претходно на Крф.