Лекарите имаат оптимиситчки прогнози за запирање на короната во регионот. Тие велат дека високите температури односно УВ зрачењето го убиваат вирусот.

Доктор Бранимир Несторовиќ е убеден дека вирусот најбрзо ќе исчезне во Грција и оти луѓето можат да го планираат летниот одмор да го поминат таму.

-Во Грција има поголем УВ индекс и таму состојбата ќе се смири многу порано, може уште пред летото-вели Несторовиќ.