Црногорските медиуми пишуваат дека синоќа е уапсен Слободан Кашчелан, водач на Кавачкиот клан. Тој е упасен во Котор, заедно со уште четири лица.

Кашчелан се терети за тешки кривични дела , убиства, изнуда и шверц на дрога. Другиот водач на Кавачкиот клан, Радоје Звицер е во Украина откако преживеа атентат од Стефан Ѓукиќ кој поседува македонски пасош.