Батаљонот на српската полиција за специјални намени наречена „Кобра“ е елитна единица која е обучена за антитерористички дејства и посебни операции.

Таа е една од најобучената единица која меѓу другото е задолжена и за безбедноста на претседателот Вучиќ.

Погледнете за што способни „Кобрите“