Италијанската полиција ја уапси хрватската криминална банда, дел од групата „Пинк Пантер“ која успеа да украде скапоцени дијаманти кои му припаѓаат на катарскиот шеик Абдулах ал Тани кои беа изложени на изложба во Венеција наречена „ Богатство на могул и на махараџата“.

Колекцијата сочувувала обетки и дијаманти , брош од платина, како и привезок до десеткаратно злато.Цената е вистинска ситница-два милиони долари.

Погледнете како изледаше грабежот