Во текот на истрагата полицијата ги проверила сите базни станици кои помогнале во апсењето на осомничените и ги поврзала со местото на злосторството, но не помогнала во потрагата по телото на детето.

Анализите покажаа дека базните станици снимиле дека телефоните на осомничените биле лоцирани во Бањско поле во критичното време, односно местото каде се губи секаква трага на девојчето.

Снимено е кога и каде се движеле осомничените, а тоа во тие кобни 40 минути Данка била во Бањско поле, каде пристигнала со мајка и и брат и додека не ја убиле и ја фрлиле во депонија.

Полицијата следејќи ги базните станици го утврди движењето на службеното возило „Водовод“ кое има и ГПС, а полицијата потоа успеа целосно да го реконструира движењето на тој автомобил. Пронајдени се траги од крв, за која е утврдено дека и припаѓа на Данка Илиќ.