Основачот и поранешен сопственик на Агрокор Ивица Тодориќ во следните десетина дена ќе биде испорачан на Хрватска, одлучи судија од Високиот суд во Лондон.

Судијата Данкан Узли, по повеќечасовната расправа по жалбата поднесена од адвокатите на Тодориќ одлучи дека нема основа за одобрување на жалбата на одлуката за екстрадиција.

Со денешната одлука на Судот во Лондон, првостепената одлука станува правосилна и следува негова екстрадиција во Хрватска.