Поранешниот телехранител на Жељко Ражнатовиќ-Аркан верува дека тој е жив бидејќи нема ниту еден доказ дека тој е убиен ниту пак некој го видел неговото тело.

Милош Петковиќ долги години бил до Аркан како негово обезбедување како припадник на Српската доброволна гарда.

Лично мислам дека не е убиен,Впрочем ниту една снимка не го покажува неговиот труп. Едно време сакав да ја кренам плочата и да бидам дали е тука. Верувам дека е жив.