ЦИА ја објави новата листа на непожелни личности од Србија. За неколкумина политичари бизнисмени, но и луѓе од естрадата им забранет влезот во САД.  Покрај Ратко Младиќ и Радован Караџиќ и нивните семејства, забрана има и бизнисменот Мишковиќ, како и Милорад Додик.

Но, забрана за влегување и работа во САД имаат и неколкумина пејачи.Прва на листата е Цеца која никако да излезе од оваа листа.Таа е непожелна личност најмногу поради бракот со Аркан и неговите сомнителни паравоени активности. Но, на листата се наоѓа и фокерот Аца Лукас. Тој е на листата најмногу поради неговите врски со Земунскиот клан кој беше обвинет дека стои за убиството на премиерот Зоран Ѓинѓиќ.