Бранимир Несторовиќ, еден од најпознатите српски епидемиолози вели дека не му паѓа на памет да се вакцинира бидејќи вакцините би можеле да бидат поопасни и од самиот вирус.

Според него, просечната смртност не поголема од просечната во нормални околности.

Teшко ми е ова да го наречам пандемија бидејќи нема одлики на пандемија-јасен е докторот.