Двајца платени убијци се фатени пред неколку дена во Црна Гора, дознава „Курир.рс“. Хуан Давид Касеидо Бандоха и Хозе Александар Костана Каса од Колумбија се уапсени во Никшиќ

По распитот тие признале дека дошле од Хрватска по повик на црногорските нарко кланови но оти не знаеле кој точно е мета.

Тоа требало да го дознаат откако ќе стигнат во земјата. Покрај во Црна Гора, тие требало да извршат неколку убиства и во регионот.