Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, се обрати до јавноста на прес-конференција по повод  полицискиoт напад.

Тој заа лицемерите на меѓународната заедница и повикот од семејството на убиениот полицаец рече.

– За ова ќе ви одговорам „Полицаецот се смешка и зборува“, вели Албанецот, „имаме ранет човек до црквата, дали ви треба помош, дали ви треба помош, но не е толку итно, не е срамота ако умре“, така изгледа, претпоставувам, не е срамота ако умре, ќе биде ако умре. Дури и да не е, тоа не ги менува работите за нас. Да не зборуваме за лагите што ги кажаа. И нема никакво оправдување за убиство.Бараа причина да ни направат најголем притисок да го признаеме Косово, сакаа од една страна да го имате целиот НАТО сектор во нашата земја што ќе каже „Кои се овие Срби, ние треба да се браниме од нив. „, од друга страна ги имаш оние кои никогаш нема да си заминат, фаците со кои зборуваа кога овие лажни десничари велат „дојди во конфликт сега“, а да не зборуваме дека беше вклучена и разузнавачката армија и други. во ова.