Има најмалку 87 лица кои се живи и здрави а чии имиња се наведени како жртви на злосторствата во Сребреница, објавија српските медиуми. Овие луѓе ги има и  во евиденцијата на живи  и на надгробните споменици.

Eден од примерите е за извесно лице  Ибрахим Хублиќ   кој исчезнал во Херцег Нови во Црна Гора е се води како убиен во Сребреница.