Родителите на талентираниот пијанист Андрија Чeкиќ, кој беше брутално убиен во училиштето „Рибникар“ со пријателите и соучениците на аеродромот во Земун го „слават“ неговиот 15-ти роденден.

Андреја омилено момче и во негова чест му ја исполнија желбата да слави роденден на ова место како љубител на авионите.