Летувањето во Грција оваа година уште од старт ќе чини повеќе.Грчкиот министер за туризам ги објави мерките за новата туристичка сезона која најверојатно ќе стартува на почетокот на јуни.
Тој вели дека ова лето се ќе виде под посебни услови.Конкретно тоа значи дека секој патник ќе мора да има направено корона тест во својата земја кој не треба да биде постар од неколку дена.
Покрај тоа, на оние што доаѓаат со авион можно е и да им се зема крв. Посебни правила ќе има и за однесување на плажа и во хотелите и рестораните.