Претседателот на Србија денеска беше во посета на воздухопловната единица за да се увери во подтовеноста.Старешините му реферираа дека таа е на највисоко ниво и оти војската добила сериозно вооружување, авиони и ракетни системи.

Притоа, Вучиќ како врховен командант доби парче од авионот Ф-117 наречен невидлив кој беше соборен во бомардирањето во 1999 година.