Олабавувањето на мерките од корона вирусот ќе го промени и патувањето со авион во целииот свет. Како што анализира „курир.рс“, поглелем дел од компаниите ќе се придружуваат на новите упатства кои ќе се однесуваат на контрола на патниците дали имаат корона како и за самиот лет.

Од патниците ќе се бара да дојдат на аеродром четири час пред летот за да ги поминат сите контроли. Држењето на дистанца од два метри ќе биде неопходно. Во самиот авион ќе мора меѓу патниците да има минимум по едно празно место, а маските ќе бидат задолжителни. Тоа,според оценките значително ќе ги зголеми цените на билетите.