На Игор Вукотиќ жвотот му се претвори во пекол поради истото име, презиме и датум на раѓање како и братот на водачот на Шкаљарскиот клан.

Тој постојано живее во страв отако во медиумите беше објавенафотографија со мета на чело.

Земунецот Игор Вукотиќ од 2007 година живее хорор филм. Овој човек невино се нашол во епицентарот на војната меѓу клановите на Котор, бидејќи неговото име и презиме е исто како и которанецот кој бил посочен како еден од водачите на кланот Игор Вукотиќ, братот на Јовица.