Жељко Ражнатовиќ се до својата смрт не се одвојувал од прстен кој постојано го носел на себе. Бил златен и имал неверојатна вредност.

Но,по неговата смрт, прстенот мистериозно  исчезнал. Многумина мислеле дека Цеца е виновна за неговото исчезнување, но по неколку години тој  се појавил во Италија. Наводно, за време на полициската рација во Италија, бил фатен во рацете на еден од лидерите на сицилијанската толпа.

За време на апсењето, тој скокнал од зградата за да избега од полицијата и го скршил вратот. Прстенот бил предаден на италијанската полиција, но исчезнал од депото каде се чуваат доказите.

По неколку години прстенот бил виден кај еден руски бизнисменСледниот пат, прстенот беше виден во Русија, кога еден бизнисмен, а не да го каже мафијата, беше убиен кога го возеше својот Порше Кајен.

Прстенот  бил вратен од страна на полицијата на неговото семејство, кое подоцна го продала на аукциска куќа.Антикварницата набрзо изгорела а на прстенот му се губи секаква трага.