Српската премиерка Ана Брнабиќ изјави дека Србија и Република Српска се повеќе стануваат едно и дека тоа носи фантастични резултати.
Ми се чини дека ние се повеќе сме едно. Откако нашата одбојкарска репрезентација имаше подготвки во Бања Лука се вратија како светски шампиони. Мислам дека тоа е пример како треба да соработуваме и какви резултати тоа носи кога работиме заедно-нагласи премиерката.