Еден од најдобрите новинари во поранешна Југославија, Горан Милиќ открива детали за војната во Босна и Херцеговина. Тој нагласува дека таму немаше победници и поразени и оти ЦИА добро знаела што ќе се случи.

Тој се присетува на разговорот со поранешниот заменик шеф на ЦИА Вермнон Волтерс о 1993 година, кој му кажал дека со завршувањето на војната во БИХ никој нема да биде задоволен.

Жал ми е за сите гранатирања аа верувајте никој нема да се радува, ни Милошевиќ, ни Туѓман ни Изетбеговиќ. Војната ќе заврши бев побеник и со многу раселени што нема да биде преседан бидејќи по Втората светска војна се преселиле 20 милиони луѓе во Европа-му рекол оперативецот на ЦИА на новинарот.