Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган е во официјална посета на Србија. Во Белград има посебни мерки за безбедност и Ероган се чува на највисоко ниво.

Тој има на располагање блиндиран Мерцедес со затемнети стакла и до него е невозможно да се пријде бидејќи е под бурното око на српските специјалци.