На судењето на родителите на Коста Кецмановиќ забележително беше ладнокрвното однесување на Миљана Кецмановиќ, која на судењето дојде нашминкана и во  скапа облека.

Мајката на убиената Ана Божовиќ го коментираше нејзиното арогантно и непромислено однесување и го кажа своето искуство од судењето. Како што истакнала, најмногу ја погодил изразот на лицето.

-Милјана Кецмановиќ, мајката на масовниот убиец од Рибникар, не го криеше доброто расположение на главниот претрес. Изгледот на нејзиното лице ми кажува дека засега сè оди според планот. Колку што гледам и таа успеа да се нашминка. Не знам, веќе воопшто не користам шминка. Често плачам – беа тажните мисли на Нинела Радичевиќ.