После вештачењето на телефонот на мајката на исчезнатата Данка Илиќ, откриено е дека таа непосредно пред исчезнувањето на детето гуглала за гранични премини меѓу Србија и Романија, пишува Информер.

Ивана Илиќ на интернет го пребарувала граничниот премин Кладово-Турну-Северин.

Истото така мајката на детето гуглала за кривична одговорност, колкава е за одредени кривични дела.