Осми ден од потрагата по детето на кое му се губи секоја трага на 26 март во Бањско поле од Бор кога исчезна од очите на мајка си додека биле во дворот од нивната куќа.

Потрагата по Данко Илиќ (2) од Бор трае веќе осум дена, а по објавувањето на видеото од Виена на кое се гледа девојка која наликува на исчезнатото дете, се појави одреден сомнеж дека девојчето е киднапирано за продажба и дека децата по однапред испланиран план успеале да ја извлечат од Србија.

„Kурир.рс“ дознава дека Данка е продадена и оти дете од Србија чини 120.000 евра.