Истражителите  забележале  дека малата Данка на последната фотографија што ја направила мајката Ивана и  ги нема обетките кои ги носела од раѓање.

Соседите на семејството велат дека детето секогаш ги имала на себе обетките и дека мајката должи одговори зошто и ги извадила баше тој ден.