Царинските службеници, во соработка со полицијата, на 2 август 2019 година спречија обид на патник да пренесе во багажот дури 1.900 кубански цигари.

Недокументирани цигари биле пронајдени во патник што пристигнал од Хавана, преку Панама и Франкфурт, а кога го зел багажот, се упатил кон зелен контролен пункт наменет за патници кои немаат што да пријават, соопшти Царинската управа.

Патникот спакувал скоро 2.000 кубански цигари во багажот, иако според сегашните прописи им биле дозволени само 50 парчиња.