Контроверзните браќа Чулум од Босна и Херцеговина, кои се обвинети за убиство на бизнисмен, се пријатели на фудбалерот Огњен Врањеш.

Армин и Нермин имаат извршено бројни убиства и кражби низ Европа и во многу земји се наоѓаат на црни листи.

Браќата се на чело на моторџиската организација „United tribune“ којашто Германија ја прогласи за трета најголема опасност за државата. Огњен е долгогодишен пријател со овие браќа и кога е во родната Босна се дружи во нив.