Поранешниот шеф на грчката дипломатија Никос Коѕијас призна дека Грција не ги почитува обрвските од Договорот од Преспа на кој тој е потписник.Ова посебно се однесува на сообраќајните знаци кои водат кон македонската граница.

Префектот во Солун, го задржува името „кон Скопје“ или „кон ФИРОМ“ на таблите со што го прекршува грчкиот закон, изгласан од Парламентот. Не е добро за земјата да не функционира овој Договор, додаде поранешниот шеф на дипломатијата.