Коста Кецмановиќ во психијатриската болница во која се наоѓа барал од персоналот да му обезбедат компјутер и видео игри, објави весникот „Информер“.

Покрај компјутер, тој се жалл и на храната во установата бидејќи била премногу еднолична и нездрава.

Други посебни услови детето-убиец немало а не барал ниту да ги види родителите.