Грчкиите власти ги соопштија бројките на турсти кои биле позитивни на корона а кои сепак влегле во земјата. Според заменик министерот за цивилна заштита Хардаилас, од почетокот на туристичката сезона 78 Срби биле позтивни на Ковид-19, 63 Бугари, 61 од Романија и 23 од Албанија.

Грчката граница за сите туристи од регионот останува затворена најмалку до први август.