Излегуваат детали за соработникот на Веља невоља во злосторствата што ги правел во викендицата во Ритопек. Партнер на Велимир бил Сраѓан Лалиќ. Тој има 36 години и е ценет ИТ стручњак.

Неговите блиски не можат да поверуваат дека влегол во светот на криминалот бидејќи важел за добро момче. Но, во слободно време се бавел и колење на навивачи на Партизан кои му се спротиставувале на „шефот“ Веља.

Тие дури и праќале фотографии на мајките на навивачите за да се уверат дека синовите им се мртви.

За време на сослушувањето Срѓан негирал дека ги сторил тие злосторства, но кога полицијата му ги покажала фотографиите почнал да повраќа од тоа што го видел.