Ниту еден од другите учесници во атентатот на премиерот Ѓинѓиќ наскоро нема да биде слободен.

Александар Симовиќ (47) ќе ја отслужува казната до 2046 година, а Милош Симовиќ (43) и Сретко Калиниќ (49) до 2050 година.

Mилорад Луковиќ Легија во Забела ќе биде до 2044 година,а атентаторот Ѕвездан Јовановиќ излегува една година порано.