Српските медиуми дојдоа до нови сознанија за Велимир Беливук. Како што објавува „Информер“, во куќата на Веља невоља меѓу целиот арсенал оружје едно парче предизвикало посебно внимание.

Станува збор за ист модел на снајпер од каков што е застрелан премиерот Зоран Ѓинѓиќ. Таков вид на снајпер е еден од најпрецизните и може да ја погоди целта и на неколку километри.

Станува збор за пушката „ Хеклер Кох Г3“ иста онаква од која што Звездан Јовановиќ во 2003 година пукаше врз тогашниот српски премиер.