Гастарбајтер од Балканот го раскажува своето искуство како е да се живее во Австрија и дали може да се заштеди некоја пара.Тој вели дека најголем дел од платата оди на кирија за стан.

Минималната плата во Австрија е  1.500 евра.

Не е лошо, а не е ни добр бидејќи становите се качја ненормално високо.Просечната цена за гаросњера е 400-500 евра, а се што е повисоко е од 700 до 900 евра.Побарувачката е голема, има многу доселеници од целиот свет.  Во споредба со Германија е многу поевтино, па затоа многу луѓе се доселуваат од таму-раскажува Јопа.