Шефот на Кавачкиот клан Радоје Звицер и поранешниот полицаец Љубо Миловиќ се најбараните црногорски бегалци од црвената листа на трагачи на Интерполол, а главното прашање е каде би можел да се крие водачот на најопасната криминална група на Балканот.

– Потрагата по нив, но и по службениците на Црногорската полициска управа и членовите на криминалната организација, за која Специјалното државно обвинителство смета дека ја формирале Миловиќ и Звицер, е приоритет во работата на НЦБ Интерпол Подгорица, која секојдневно разменува податоци со меѓународни служби преку каналот на Интерпол – пишува Подгорица Вијести.