Главната вест во весникот  „Ерусалим пост“ е со наслов „Како српскиот претседател Александар Вучиќ ја запре Третата светска војна“.

Избегнувајќи од меѓународното внимание, Александар Вучиќ, претседател на Србија од 2014 година, се вклучи во сложени напори за одржување на стабилноста на Балканот. Глобалната политичка криза и тензиите меѓу Истокот и Западот, кои во моментов се манифестираат во Украина, ја доведуваат до израз потребата од силно, разумно и умерено лидерство кое знае како да маневрира меѓу различните интереси, со што ќе спречи војни и ќе придонесе за меѓународните стабилност

Потсетувајќи дека во Србија изби Првата светска војна, Вучиќ работи на тоа да спречи уште една..